Merax erbjuder kreditkonton från 5 000 till 30 000 kronor. Det är en flexibel kredit som du kan utnyttja helt eller delvis – beroende på hur mycket du behöver låna för tillfället. Prissättningen är okomplicerad. Årsräntan är 22,95 procent och det tillkommer inga avgifter. Merax är en av våra favoriter!

 

Sammandrag betyg:
 • Lånevillkor
 • Återbetalning
 • Vem kan få lån?
 • Ränta
 • Avgifter
 • Kundtjänst & Support
 • Sammanfattning och vårt betyg
4.4

Totalt betyg:

Merax logo

 

Lånevillkor

Merax erbjuder flexibla krediter online på mellan 5 000 och 30 000 kronor. När du öppnar ett kreditkonto hos Merax väljer du själv hur mycket pengar du ska ta ut. Minsta belopp att ta ut är 500 kronor. Det går också bra att öppna ett kreditkonto utan att göra några uttag. Därför fungerar Merax utmärkt som en extra ekonomisk buffert.

Ansökan görs med hjälp av BankID eller Mobilt BankID, det går även att söka genom att skicka in en ”vidimerad kopia på en i Sverige giltig identitetshandling”. Kan nämnas att under ”Vanliga frågor” så anges det endast BankID som underskift och identifiering, på själva ansökan finns dock fler valmöjligheter.

Vi tycker verkligen om att de erbjuder flera valmöjligheter när man ska skriva under, det är inte alls ovanligt att det enda valet är Mobilt BankID (vilket inte är exakt samma som BankID), här får Merax ett extra ”plus i kanten”.

Betyg: 5 av 5

 

Återbetalning

När du utnyttjar onlinekrediten kan du betala tillbaks lånet i valfri takt. Varje månad måste du bara betala ett minimibelopp som motsvarar 500 kronor eller 5 procent av återstående skuld (det belopp som är högst), samt ränta för perioden.

Detta skapar stor flexibilitet – betala mer när du har möjlighet och mindre när du behöver lägga pengarna på något annat.

I samband med ansökan så ansöks även autogiro, betalning sker den 28:e baserat på hur stor del av krediten som var utnyttjat den 14:e samma månad.

Betyg: 5 av 5

 

Vem kan få lån?

För att få en kontokredit hos Merax måste du tjäna minst 200 000 kronor per år. Det är ett betydligt högre krav än för många snabblån och andra kontokrediter.

Du kan få ett kreditkonto hos Merax även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Det viktiga är att du inte har någon skuld hos Kronofogden. Dessutom måste du vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer. Merax gör sina kreditupplysningar via UC.

Flera olika möjligheter att ”skriva under” känns seriöst, se detaljer ovan under ”Lånevillkor”

Betyg: 4 av 5

 

Ränta

Vi uppskattar Merax enkla prissättning. Alla som vill öppna ett kreditkonto erbjuds samma ränta. Årsräntan är för närvarande 22,95 procent och den effektiva räntan blir 25,5 procent.

Det är lägre än för de flesta kreditkonton. Det är endast via ett par stycken kreditkonton som erbjuder individuell satt ränta som det i dagsläget går att få lägre ränta, i de fall man får låg individuell ränta.

Betyg: 5 av 5

 

Avgifter

Till skillnad från många av konkurrenterna tillkommer det inte några avgifter, inte ens aviavgift. Det gör att Merax gärna kan användas som en reserv för oförutsedda utgifter eller som ett alternativ till kreditkort. Din kredit kostar pengar först när du använder den.

Exempel:

Låt oss anta att du lånar 20 000 kronor och väljer att betala tillbaks skulden under 12 månader med samma belopp varje månad. Då blir den effektiva årsräntan 25,5 procent. Månadskostnaden blir 1 881 kronor. Totalt kommer du att ha betalat tillbaks 22 572 kronor. Din kostnad för kreditkontot blir därför 2 572 kronor.

Betyg: 5 av 5

 

Kundtjänst & Support

Merax kundtjänst har öppet på vardagar mellan 09:00 och 12:00, vilket är i det kortaste laget. Många av Merax konkurrenter har öppet hela dagen. Vissa har även öppet på kvällar och helger.

De korta öppettiderna innebär att det inte går att få lån godkända på kvällar och helger. Ändå brukar de flesta lån kunna beviljas inom en bankdag, vilket lär vara tillräckligt snabbt för de flesta och snabbare än för nästan alla privatlån.

Merax mycket tydlig information om priser och villkor direkt på hemsidan. Dessutom finns det en avdelning med vanliga frågor, vilket gör att de flesta aldrig behöver kontakta kundtjänst.

Betyg: 3 av 5

 

Sammanfattning och vårt betyg

Merax gör ett mycket gott intryck. Deras flexibla krediter passar för både små och mellanstora behov. Du kan få en kredit på upp till 30 000 kronor som du kan utnyttja direkt eller vid behov.

Vi uppskattade särskilt de mycket enkla lånevillkoren. Alla får samma ränta och den är lägre än hos de flesta andra kreditkonton. Dessutom tillkommer inga som helst avgifter – inte ens en uppläggningsavgift! Det gör Merax till en av våra favoriter bland onlinekrediter.

Att det krävs en årsinkomst på minst 200 000 är lite mer än hos många andra långivare. Även om många personer inte klarar den inkomstgränsen så är det ändå detta krav tillräckligt lågt för att flertalet ska kunna få ett lån. Dessutom godtar man betalningsanmärkningar. Merax accepterar inte medsökande utan du måste själv uppfylla alla villkoren.

Allt som allt är Merax en onlinekredit som vi varmt rekommenderar. Räntan är tillräckligt låg, det finns inga avgifter och villkoren är tydliga. Merax passar bra till såväl tillfälliga utgifter som för en säkerhetsbuffert i din ekonomi.

Att det krävs 200 000 kronor i årsinkomst är dock lite sämre än de närmsta konkurrenterna och framförallt kundtjänstens snäva öppettider gör att det inte blir maxpoäng, men närapå.

Betyg: 4 av 5

 

Fördelar med Merax

 • Kredit mellan 5 000 till 30 000 kronor
 • Ansökan/underskrift kan ske på flera olika vis
 • Låna med betalningsanmärkningar
 • Alltid samma ränta
 • Inga avgifter

 

Nackdelar med Merax

 • Ingen utbetalning på kvällar eller helger
 • Kundtjänsten har begränsade öppettider

 

Villkor för att få öppna ett kreditkonto:

 • Du ska ha fyllt 18 år
 • Minst 200 000 kronor i inkomst per år
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige
 • Svenskt personnummer
 • BankID, Mobilt BankID eller via inskickat dokument

Ansök om kreditkonto hos Merax

 

Om Merax

Merax ingår i lånebolaget Brixo AB. Brixo har erbjudit lån sedan 2014. Själva tjänsten Merax har funnits sedan 2017. Tanken bakom detta kreditkonto är att erbjuda marknadens mest prisvärda lån där betalningsanmärkningar godtas.

Man strävar efter transparens och att du som kund alltid ska veta vad lånet kommer att kosta. Medan många långivare gör reklam för billiga lån blir kostnaden ofta mycket högre i slutändan. Detta är något som Merax tycker att du som lånar inte ska behöva acceptera.


Moank

Moank – Omdöme och betyg

Hos Moank kan du skaffa dig ett kreditkonto, fast de namnger krediten som ”kontokredit” från 5 000 till 50 000 ...
Läs Mer
Credway

Credway – Omdöme och betyg

Credway har kreditkonto från 1 000 upp till 30 000 kronor. Du betalar bara ränta för den kredit som du ...
Läs Mer
Pluskan

Pluskan – Omdöme och betyg

Hos Pluskan kan du öppna ett kreditkonto och låna mellan 5 000 och 30 000 kronor helt utan avgifter. Räntan ...
Läs Mer