Fler väljer kreditkonto inför sommaren

Fler väljer kreditkonto inför sommaren

Sommaren är här och därmed semestertiderna. Det är en period på året som svensken lånar extra mycket för att kunna unna sig en lite bättre ledighet.

Enligt SVT har antalet lån för konsumtion ökat med runt 7 procent per år sedan 2016. Särskilt inför sommaren är det många som tar ett lån för att kunna finansiera semestern, enligt SVT. Men det gäller att tänka smart, annars kan det bli dyrt i slutändan.

 

Planera rätt

Det är viktigt att planera sommaren rätt för att inte dra på sig för stora lån. Kostnaderna för semestern bör ses som vilken annan utgift under året som helst. Gör en budget och planera hur mycket semestern får kosta.

Självklart är det helt OK att låna en slant för att kunna unna sig det lilla extra, men det måste göras med omdöme. Då är det viktigt att räkna på vad lånet kostar och vara beredd på att det blir en utgift varje månad under ett tag.

Sol och bad under semestern

 

Kreditkonton fungerar bra som buffert

Många väljer att öppna ett kreditkonto som en buffert under resan, en slags säkerhet. En av fördelarna med en sådan kredit är att pengarna inte automatiskt kommer in på bankkontot. Istället för du över pengarna själv när du behöver dem och inte mer än vad du behöver.

På så vis håller du storleken på lånet nere. Ifall du väljer en bra långivare som till exempel Moank eller Merax har kontokrediten inga fasta avgifter och räntan blir hanterbar.


Moank

Moank – Omdöme och betyg

Hos Moank kan du skaffa dig ett kreditkonto, fast de namnger krediten som ”kontokredit” från 5 000 till 50 000 ...
Läs Mer
Merax

Merax – Omdöme och betyg

Merax erbjuder kreditkonton från 5 000 till 30 000 kronor. Det är en flexibel kredit som du kan ...
Läs Mer
Credway

Credway – Omdöme och betyg

Credway har kreditkonto från 1 000 upp till 30 000 kronor. Du betalar bara ränta för den kredit som du ...
Läs Mer
Pluskan

Pluskan – Omdöme och betyg

Hos Pluskan kan du öppna ett kreditkonto och låna mellan 5 000 och 30 000 kronor helt utan avgifter. Räntan ...
Läs Mer
admin

Kommentarer inaktiverade.