Credway har kreditkonto från 1 000 upp till 30 000 kronor. Du betalar bara ränta för den kredit som du utnyttjar. Räntan på 26 procent (effektiv ränta 29,33 procent) är hanterbar. Dessutom tillkommer inga som helst avgifter. En av Credways fördelar är de snabba utbetalningarna. Om du vill låna igen gör du bara en ny överföring. Ingen ny ansökan krävs!

 

Sammandrag betyg:
 • Lånevillkor
 • Återbetalning
 • Vem kan få lån?
 • Ränta
 • Avgifter
 • Kundtjänst & Support
 • Sammanfattning och vårt betyg
4.7

Totalt betyg:

Credway logo

 

Lånevillkor

Du kan välja ett kreditbelopp från 1 000 till 30 000 kronor. Credways krediter är i form av en kontokredit. Det innebär att du inte betalar någon ränta förrän du för över pengar till ditt bankkonto. Om du vill kan du föra över en del av krediten och sedan lite mer vid behov.

Vi tror att möjligheten att låna så pass lite som 1 000 kronor uppskattas av dem som bara är i behov av ett litet tillskott i hushållskassan.

Credway har smidiga utbetalningar. Du ansöker online, får svar direkt och signerar med Mobilt BankID eller Nordea personkonto (eller manuellt om du vill). En kreditprövning via Creditsafe görs.

Sedan kan du göra en överföring inom en timme – även på kvällar och helger. Förutsättningen är att du har bankkonto i Nordea, SEB, Swedbank eller Handelsbanken. Annars får du vänta till nästa bankdag.

Betyg: 5 av 5

 

Återbetalning

När du tagit ut pengar från ditt kreditkonto kommer du att få en faktura den 14:e varje månad med ett minimibelopp som ska betalas. Hur stort minimibeloppet är beror på hur stor del av krediten som du har utnyttjad, men det är aldrig mindre än 250 kronor (om inte skulden är mindre så klart) eller mer än 1 500 kronor. Självklart kan du alltid betala in mer än det minsta beloppet.

Minimibeloppet som anges innehåller både amortering av krediten / lånet samt den ränta som ska betalas, det gör att beloppen alltid är “jämna och fina”: 250 kr, 500 kr, 750 kr, 1000 kr eller 1500 kr – smidigt!

Credway kräver att du i samband med ansökan också lämnar ett medgivande till autogiro. Samtidigt är du ansvarig att betala fakturan för hand ifall autogiro inte hunnit anslutas innan första avin.

Betyg: 5 av 5

 

Vem kan få lån?

Villkoren för att få låna är bland de enklaste vi sett. Du ska ha fyllt 18 år. Det är allt vad Credway anger på sin hemsida. När du ansöker görs en individuell prövning av din betalningsförmåga och kreditvärdighet. Det finns inga fasta gränser för inkomstkrav.

Inte heller finns någon information om att låna med betalningsanmärkningar. Det är fullt möjligt att det går bara din ekonomi är OK.

Vid första anblicken så kanske det känns bra, typ: “inga fasta regler, vi tittar på helheten”. Tänker man efter lite grann så är det väl ganska självklart att det finns några typer av regler och gränser, betalningsanmärkningar tillsammans med skulder hos kronofogden och en väldigt låg inkomst kommer knappast ge ett godkänt lån.

Vi hade gärna sett fler grundvillkor.

Betyg: 4 av 5

 

Ränta

Räntan på kreditkontot är fast och ligger på 26 procent på årsbasis. Den effektiva räntan är 29,33 procent. Den effektiva räntan baseras på ett lån på 15 000 kronor som betalas tillbaks under ett år.

Räntan ligger en bra bit under de flesta av kontokrediterna på marknaden, men det går att hitta onlinekrediter med ännu lägre ränta.

Fördelen med Credways kreditkonto jämfört med snabblån och privatlån är att du bara betalar ränta när du använder krediten.

Betyg: 4 av 5

 

Avgifter

Det finns inga som helst avgifter förknippade med Credways kreditkonto. Det enda du betalar är räntan för de pengar du lånar. Därför passar denna kredit utmärkt som ekonomisk buffert. Det kostar dig inget så länge som du inte för över några pengar till ditt bankkonto.

Betyg: 5 av 5

 

Kundtjänst & Support

Kundtjänsten hos Credway är bland de bästa vi stött på. Du kan nå dem mellan 07:00 och 21:00 på vardagar och mellan 10:00 och 18:00 på helger. Så generösa öppettider är det mycket få långivare som har. Du kan kontakta kundtjänst via telefon, e-post eller via chatt direkt på hemsidan. Credways FAQ är en av de bättre vi sett – Ett självklart toppbetyg!

Betyg: 5 av 5

 

Sammanfattning och vårt betyg

Credway erbjuder ett av de absolut bästa kreditkontona på marknaden. Med fast ränta och helt utan avgifter uppstår det inga tråkiga överraskningar. Om du är ute efter att skaffa en kontokredit att ha som sparbuffert är Credway ett av de bättre valen.

Långivaren gör allt för att det ska bli så enkelt för dig som möjligt. Kundtjänstens oerhört generösa öppettider skvallrar om att Credway menar allvar med att värna om kundnöjdheten. Det gör också att du vid behov även kan få lån och ta ut pengar på kvällar och helger.

När du använder krediten får du betala ränta. Denna är lägre än hos de flesta kreditkonton, men det går att hitta billigare alternativ. Därför får Credway något lägre poäng på just denna punkt. I övrigt har vi svårt att hitta något att klaga över.

Betyg: 5 av 5

 

Fördelar med Credway

 • Kreditkonto mellan 1 000 och 30 000 kronor
 • Ansökan/underskrift kan ske på flera olika vis
 • Låna hur ofta du vill
 • Mycket enkla villkor
 • Inga avgifter
 • OK ränta: 26 procent
 • Kreditupplysning via Creditsafe

 

Nackdelar med Credway

 • Det finns kreditkonton med ännu lägre ränta
 • I princip inga villkor (enbart 18-årsgräns), gör det svårt att avgöra om/vad som är bra/dåligt

 

Villkor för att få öppna ett kreditkonto:

 • Du ska ha fyllt 18 år.
 • Individuell prövning vid ansökan.

Ansök om kreditkonto hos Credway

 

Om Credway

Lånetjänsten Credway har varit verksam sedan 2006 och är idag en av Sveriges största långivare. Hittills har över 400 000 svenskar fått lån via denna långivare. Bakom varumärket ligger företaget Northmill. Credway erbjuder kontokrediter med ”priser som alla förstår”. Deras filosofi är att det ska vara lätt och okomplicerat att låna pengar.


Moank

Moank – Omdöme och betyg

Hos Moank kan du skaffa dig ett kreditkonto, fast de namnger krediten som ”kontokredit” från 5 000 till 50 000 ...
Merax

Merax – Omdöme och betyg

Merax erbjuder kreditkonton från 3 000 till 30 000 kronor. Det är en flexibel kredit som du kan ...
Pluskan

Pluskan – Omdöme och betyg

Hos Pluskan kan du öppna ett kreditkonto och låna mellan 5 000 och 30 000 kronor helt utan avgifter. Räntan ...
Vad är en betalningsanmärkning?

Öppna kreditkonto trots betalningsanmärkning

Kan jag öppna ett kreditkonto trots att jag har en betalningsanmärkning? Ja, det går ofta riktigt bra, men ...
Räkna på vad du behöver för kreditnivå

Storleken på kreditkontot

När du ska teckna ett kreditkonto är en av frågorna som du behöver ställa dig hur stor kredit ...
Din UC ändras med tiden

Öppna kreditkonto utan UC

Funderar du på att öppna ett kreditkonto men är rädd för att din kreditvärdighet ska påverkas när kreditprövning ...